Hoera!

Het is weer Lente!

 

 

 

Heb je het ook al gemerkt? 

Het wordt weer langer licht, de vogeltjes fluiten 's ochtends weer, de bloemen komen boven de grond. Hier en daar huppelt al weer een lammetje rond. Ja, het is echt weer lente!

 

 

 

Toveren met bloemen

Geef de Lente nog een magisch tintje door te toveren met bloemen. Hoe je dat doet, dat zal ik je vertellen.

Gebruik een witte bloem met een stevige steel die je met een scherp mes in de lengte halveert. Het ene deel van de stengel zet je in een glas met inkt, het andere deel zet je in een glas dat even hoog is gevuld met water.

Omdat de inkt maar door de helft van de bloem wordt opgezogen, wordt ook maar de helft van de bloem blauw.

Je kunt zelfs zien hoe de inkt de bloemblaadjes bereikt wanneer je goed kijkt.

Bloemenzee

In de lente zie je overal weer fleurige bloemen. Nu kun je die in de tuin hebben staan maar waarom zou je binnen de boel ook niet lekker opvrolijken met bloemen.
Wanneer je bloemen maakt van papier kun je ze ook nog voor het raam hangen of zetten. Volop leuke knutselideeŽn voor bloemen van papier vind je door hier te klikken

Lenteactiviteiten in de natuur die leuk en nog eens leerzaam zijn :

Leuke lente filmpjes

Hier heb ik diverse korte filmpjes verzameld rondom het thema:"Lente".

Voorlezen van verhalen 

Er zijn talloze boeken geschreven met als thema Lente . 

Bezoekje kinderboerderij

Breng in de lente ook zeker een bezoekje aan de kinderboerderij waar de kinderen de jonge dieren van dichtbij kunnen zien.

 

Wie weet heb je wel geluk en kun je zelfs de geboorte zien van een lammetje of kalfje.

 

Ze zijn er weer: de webcams van Vogelbescherming Nederland! Ze volgen de vogels terwijl ze nestelen, broeden en hun jongen voeden. En natuurlijk hopen ze de jongen ook weer te zien uitvliegen. Dit jaar staan er maar liefst acht webcams opgesteld.

Vlinders zoeken

Als je gaat zoeken naar vlinders kun je dat het beste doen met mooi weer. Met mooi weer zie je veel meer vlinders dan met koud en nat weer. Dan is het warm genoeg voor vlinders om te kunnen vliegen. Het is het beste als er niet te harde wind staat, het lekker warm en het zonnetje een beetje schijnt.

Het hangt een beetje af van de maand welke verschillende soorten vlinders je kunt zien. 
Als het in maart alweer wat warmer wordt, kun je al de eerste vlinders zien vliegen. Dit zijn bijvoorbeeld dagpauwoog, citroenvlinder, gehakkelde aurelia en kleine vos. 
Juni zie je niet zoveel vlinders omdat de meeste soorten dan eitje, rups of pop zijn. 
In juli en augustus kun je heel veel verschillende soorten zien. 
In september en oktober zijn de meeste vlinders al weer vertrokken maar op zonnige herfstdagen zijn de 'laatvliegers' zoals de atalanta vaak in grote aantallen te zien. 
Kortom als je  veel vlinders wil zien kun je dat het beste in de perioden half mei tot eind mei en van begin juli tot half september gaan doen.

Kijk eens bij voor nog meer informatie.