Leuke knutselideeŽn
 voor de Lente

 


Lentebloemen

Bloemen kun je heel leuk maken door te vouwen, sjablonen of rondjes knippen. Stelen kun je eventueel maken van vlechtstroken.
Wanneer je je kind zelf de bloemen op laat plakken kun je zien of het zelf ook al rekening gat houden met de ruimte die het tot zijn/haar beschikking heeft. Wellicht gaat het zelfs al passen en meten om er voor te zorgen dat het allemaal erop past.

 

Wanneer je zijden bloemen hebt, kun je die ook op plakken en dan met een rietje een steel maken, met papier blaadjes.

Wanneer je het in de deksel van een schoenendoos plakt heb je meteen een lijstje er om heen.

 

Bloemen drogen

Wanneer je madeliefjes of viooltjes droogt tussen twee velletjes papier in een telefoonboek kun je die later mooi opplakken op een vel papier en het daarna voorzien van een mooie rand.
In die rand kun je dan eventueel de kleuren van de bloem terug laten komen en er een patroon van maken waardoor je kind spelenderwijs bezig is met seriŽren


Bloemen stempelen met kruk

Met name blauwe druifjes kun je heel mooi stempelen met een kruk. Het enige wat je nodig hebt is verf en kurken. Zie hieronder een voorbeeld gemaakt door een kleuter.

 

Een grote Tulp vouwen
 

Deze tulp is gemaakt  van rode vouwblaadjes die je als vliegertjes vouwt en vervolgens een lange strook eronder.


Vlinders voor de ramen

Van een wc-rolletje en wat papier kun je mooie vlinders maken om voor de ramen te hangen. Wanneer je ze met vissersdraad ophangt lijken ze echt te vliegen.

 

 

Bosje bloemen

 

Deze bloemen zijn gebruikt