Verjaardagsfeestje tijdens Carnaval

 


Ben je rond Carnaval jarig of heb je zin in een grote verkleedpartij, doe dan hier ideeŽn op voor een leuk verjaardagsfeest.

Uitnodiging

 • Ballon 
  Neem een lichte ballon. 
  Deze blaas je op, maar je legt er GEEN knoop in zodat je op de ballon met een stift de tekst voor de uitnodiging kunt schrijven. Wanneer de letters goed zijn opgedroogd, laat je de ballon weer leeglopen. 
  Stop de ballon in een mooi versierde envelop. 
  Plak wat stickers die bij carnaval passen dus bijvoorbeeld clowntjes op de envelop en stop er confetti in. 
  De ontvanger moet de ballon opblazen om de tekst te lezen. Zorg voor eventuele reserve ballonnen voor het geval een ballon kapot gaat voordat die gelezen is.
 • Confetti
  Schrijf aan de binnenkant van een dubbele uitnodigingskaart de tekst. Maak voorop met confetti een afbeelding.


Versieringen

Natuurlijk veel ballonnen en serpentines of zelf gemaakte feestslingers. Denk ook aan maskers aan de muren.

Natuurlijk hoort bij een carnavalsfeest ook Carnavalsmuziek.

 

Verkleden en Schminken

Laat de kinderen verkleed komen of gebruik het verkleden als onderdeel van het feestje. Een goed gevulde verkleedkist is dan natuurlijk wel een vereiste als het een onderdeel van je feest is. Maak het helemaal compleet door een paskamer te maken met een spiegel.


Een ander onderdeel van het feestje is het schminken. Informeer wel vooraf of er kinderen zijn die hiervoor allergisch zijn. Zeker goedkope schmink kan zorgen voor huidirritaties.

Wat kun je doen tijdens het feestje

ďhoedje van papierĒ
Laat de kinderen van een krant een hoed vouwen. Deze kunnen ze verven en versieren met plakkertjes, crÍpepapier, serpentine en confetti. Laat de hoeden wel goed drogen voordat ze worden gedragenStoelendans 
Zet net zo veel stoelen in het midden van de kamer als dat er kinderen zijn. Start carnavalsmuziek en laat ze om de stoelen lopen. Wanneer de muziek stopt gaat iedereen zo snel mogelijk op een stoel zitten. Na ieder stopmoment wordt er een stoel weggehaald. En start de muziek weer. En begint het weer van vooraf aan.Wie af is doet even niet meer mee en kijkt naar de anderen. Wie als laatste overblijft heeft gewonnen.

Vang de ballon
Eťn kind heeft een ballon en gooit hem in de lucht. Tegelijkertijd roept hij de naam van een ander. Deze persoon moet de ballon vangen voordat hij de grond raakt. Vangt hij de bal op tijd, dan mag hij voor iemand anders weer opgooien. 

Ballonnenrace
De kinderen moeten een parcours afleggen met een ballon tussen de knieŽn. Valt de ballon, dan moet er opnieuw worden gestart.

Ballonnen knallen
Geef alle kinderen een ballon. Allemaal tegelijk gaan de kinderen hun ballon opblazen. Bij wie knalt hij het eerst? Variatie: Blaas de ballon op en laat hem knallen door er op te gaan zitten.

Ballonnen trappen.
Geef alle kinderen een ballon die doormiddel van een touwtje vast is gemaakt aan hun been. Wanneer iedereen er klaar voor is mag iedereen op elkaars ballon trappen. Wie als laatste overblijft heeft gewonnen

Geef de clown een neus
Teken een clown op papier. Waar zijn neus moet zitten maak je een groot stuk klittenband. De kinderen moeten proberen een balletje (van de andere helft van het klittenband) zo op de clown te gooien dat hij een mooie neus krijgt.

Hossen
Hossen op carnavalsmuziek hoort er natuurlijk ook bij. Je kunt ook een polonaise aan het einde van het feestje doen en dan zo de deur uit lopen en iedereen naar huis brengen.

Het lekkers ook in thema

Natuurlijk hoort er ook kleurrijke hapjes en drankjes bij een carnavalsfeest.Er zijn diverse kleuren aanmaaklimonade verkrijgbaar in de supermarkten. Een fleurig rietje erbij maakt het helemaal af.
Taart kun je of zelf maken of bestellen bij bijvoorbeeld de plaatselijke bakker. Wanneer je zelf de taart maakt kun je er ook nog natuurlijke kleurstoffen er doorheen doen zodat je bijvoorbeeld een blauw met rode taart kunt voorschotelen.

Nog muziek,  verkleedkleren of accessoires nodig?