Spelletjes met je oren

 

 

 

 

Fluister eens door

Een leuk spelletje als je met een groepje bent is fluister eens door. Ga allemaal op een rijtje staan. Nummer één fluistert iets in het oor van nummer twee. Nummer twee fluistert dat zinnetje of woord weer door naar nummer drie. De laatste in de rij moet hard op zeggen wat hij heeft gehoord. Een leuk spelletje om goed te leren luisteren en door te vertellen.

Muziek maken met je vingers.

Bijvoorbeeld regen na maken door met je vingers op de tafel te tikken. Of met houten lepels op de onderkant van omgedraaide pannen drummen.

Of van een wc-rolletje een rammelaar maken.

 

 


Glasconcert

Verschillende glazen of flesjes vullen met water maar allemaal verschillende hoeveelheden water. Daar dan zachtjes tegen aan tikken met een houten lepeltje. Bij de glazen kun je ook met een natte vinger over de rand van het glas wrijven en zo muziek maken.

 

Ik geef hier nu een paar voorbeeld maar er zijn er natuurlijk nog veel meer te bedenken.

Heb je nog een leuke die je wil delen? Stuur die dan naar mij door hier te klikken en dan zet ik die erbij.

  Raad het geluid

Maak een geluid en laat je kind raden wat het geluid is en laat daarna je kind een geluid maken en raad wat het is.

Of speel het spelletje “tik, tik, wie ben ik?” Door op de rug van een kind te tikken en zeg: “De maan is rond, de maan is rond twee ogen een neus en een mond. Wie ben ik?” terwijl je dat zegt teken je de maan, de ogen en de mond ook op de rug van het kind.