Ik ga op vakantie en neem mee...

 

 

 

 

Wat neem je mee op vakantie voor je kind om mee te spelen?

 

  • Doos met speeltjes en knutselspullen 

Stel samen met je kind een doos/koffertje samen met daarin speeltjes en knutselmateriaal waar ze zonder gevaar zelf mee kunnen spelen.
Denk aan: plakplaatjes, stiften op waterbasis (zo weer weg), vouwblaadjes, klei, kleine autootjes, kleine poppetjes en boerderijdieren. 

  •  Neem niet te veel speelgoed mee voor de kinderen. 

Wanneer een kind in een andere omgeving komt, is daar natuurlijk veel te ontdekken. Ook zijn er op vakantie ook weer hele andere dingen waar je mee kunt spelen. Wanneer je een wat  buitenspelspeelgoed  meeneemt als een bal een emmertje en een schepje, kan je kind al een hele tijd zoet zijn.
Er zijn immers nog een heleboel andere dingen te doen en te ervaren op het vakantieadres.
Het is echter wel slim om bijvoorbeeld ook een gezelschapsspelletje mee te nemen voor het hele gezin voor het geval er een dag slecht weer is.

 

Tekentang  

Wanneer je  naar een gebied met bossen en struiken gaat, vergeet dan niet om een tekentang mee te nemen!

Controleer uw kind aan het eind van iedere dag even of het geen teken heeft. Wanneer het wel een teek heeft, verwijder deze dan met de tekentang.

De teek alleen met een speciale tekentang of tekenlepel verwijderen, aangezien er anders een risico is dat de teek zichzelf leeg maakt en het risico op de Ziekte van Lyme verhoogt.

Identiteitsplaatjes

Je kunt professionele identiteitsplaatjes kopen, die zijn er in allerlei soorten.

Je kunt ze zelf ook zelf maken met je kind. Zorg dat de naam van je kind met het adres of telefoonnummer waar de ouders te bereiken zijn duidelijk op een klein kaartje staan. Laat het kind er nog een leuk tekeningetje maken op de achterkant van het kaartje. Dit plastificeer je en voor zie je van een touwtje of iets anders waarmee je het wil bevestigen. Je kunt het aan de kleding bevestigen maar je kunt er ook een ketting van maken.

 

Tips voor tijdens de lange  autorit.

Een autorit kan heel gezellig zijn, maar kan ook een vervelende periode zijn als er onnodige irritaties zijn. Hieronder enkele tips om de irritaties zo laag mogelijk te houden en de gezelligheid de overhand te laten hebben.

 Door verder te klikken vind u tal van leuke ideetjes!

  • Muziek of luisterverhalen

Wanneer een cd draait in de auto tijdens de reis, zorg dan voor muziek voor ieder gezinslid. Dus muziek voor de volwassenen, maar ook voor muziek voor de kinderen.
Er zijn ook hele leuke luisterverhalen die leuk zijn voor onderweg.
Wanneer je liever niet naar de kindermuziek luistert, valt het te overwegen om de kinderen zelf iets te geven in de vorm van een walkman/mp3-speler, maar let er dan wel op dat het geluid niet te hard kan staan.

Klik hier voor leuke suggesties

  • Zonwering 

Wanneer de zon veel schijnt, zorg voor goede zonwering.  Er zijn leuke opvouwbare zonneschermpjes  Maar mogelijk gaan die te snel stuk. Je kunt ook een theedoek bevestigen, waardoor je schaduw in de auto creŽert. . Door even het raam een stukje te openen, de theedoek er tussen te stoppen en het raam weer te sluiten. Heb je een goede zonnewering gemaakt. 
Ook is er  blinderingfolie in de handel. Daarmee kun je wel van binnen naar buiten kijken maar niet andersom en zonlicht komt er dan ook niet goed door. Het geeft hetzelfde effect als getint glas maar dan nog een tintje donkerder. Je plakt het folie aan de binnenkant van het raam en na de vakantie trek je het er gewoon weer af.

  • Noodrantsoen 

 Zorg dat je tijdens de autoreis altijd appels of koekjes hebt, voldoende water, sterke plastic zakjes, toiletpapier of tissues en een handdoek. Als je dan onverhoopt lang in de file komt te staan, dan kan iedereen in ieder geval eten, drinken, braken en zich weer opfrissen.

 

 

 

 

 

(Voor)leesboeken

Ook op vakantie is het heerlijk om te lezen of om voorgelezen te worden.

Vergeet dus zeker niet enkele boeken mee te nemen.

 

 

 

 

 

 

 

Plakboek

Neem een leeg plakboek mee. Tijdens de vakantie kan je kind er dingen in tekenen die het gedaan heeft en er bijvoorbeeld dingen bij plakken als plaatjes uit foldertjes of toegangskaartjes.

Thuis kun je er dan enkele foto's bij plakken en zo heeft je kind een leuke herinnering aan de vakantie. Eventueel laat je je kind op vakantie ook een paar foto's maken vanuit zijn/haar perspectief.